Григор Димитров ще приключи сезон 2013 на Мастърса в Париж, а негов съперник в първия кръг ще бъде 33-годишният Микаел Льодра (№55 в ранглистата).

Това ще е трети мач между двамата, а до този момент Гришо води с 2-0 - победа със 7-6(4) 3-6 7-5 в изключително оспорван и емоционален двубой на чалънджъра в Орлеан през 2010 г. и отказване на французина при резултат 4-3 гейма на АТР турнира във Вашингтон през 2011 г.

Успее ли отново да премине през Льодра, във втори кръг Григор ще срещне Фабио Фонини. Запише ли две победи в Париж, то в трети кръг Димитров би могъл да играе срещу Хуан Мартин Дел Потро, който почива на старта, а във втори кръг ще срещне квалификант или завръщащия се след наказание за допинг Марин Чилич, пише tenniskafe.com.

Турнирът в Париж ще определи кои трима тенисисти ще заемат последните три места на Мастърса на осемте най-добри в Лондон. Шансове за това имат Федерер, Вавринка, Гаске, Цонга и Раонич. Тук ще се проведе и поредният епизод от битката между Надал и Джокович в борбата им за първата позиция в ранглистата, а Ноле има шанс да се завърне под №1 още след Париж, стига да спечели трофея, а Рафа да отпадне преди финала.

Водач в основната схема е Рафаел Надал, който почива в първи кръг, а във втори ще играе срещу Гранойерс или Турсунов.
Мачовете от първи кръг ще се играят в понеделник и вторник, а засега не е обявено в кой точно ден Григор Димитров ще започне участието си на Мастърса в Париж.