Днешният ден определено не е добър за българския тенис. По-малко от 2 часа след загубата на Григор Димитров в Ротердам, поражение претърпя и Цветана Пиронкова. Първата ни ракета рано-рано приключи участието си на силния турнир в Дубай с награден фонд от 2 милиона долара, като се прости с надпреварата още на старта на квалификациите. Пиронкова падна с 4:6, 2:6 от утвърдилата се като неин кошмар Анабел Медина Гаригес.

За Цвети това е шеста загуба от шест изиграни мача до момента срещу испанката, която е 58-а в световната ранглиста.

Преди днешния двубой 30-годишната Медина Гаригес беше загубила и трите си официални мача от началото на 2013-а. Опитната испанка обаче отвя Пиронкова и сложи край на лошата си серия.

Мачът започна отлично за Гаригес, която поведе с ранен пробив, който в крайна сметка се оказа и решаващ за изхода на първия сет. В неговия край, когато испанката сервираше при 5:4 в нейна полза, Пиронкова достигна до шанс за връщането на пробива, но така и не успя да се възползва от него.

Във втората част Медина Гаригес проби още в самото начало, веднага след това първата ни ракета го върна, но при 2:2 пловдивчанката отново загуби подаването си, а до края на двубоя така и не успя да спечели нов гейм, отстъпвайки с 4:6, 2:6.

За пловдивчанката това е пета поредна загуба. Сега Пиронкова има близо три седмици почивка, а на 7 март ще започне участието си на силния турнир в Индиън Уелс.