Григор Димитров, който снощи стартира с победа в Мастърса в Мадрид, открива днес участието си в испанската столица и на двойки. Първата ни ракета и партньорът му Феликс-Оже Алиасим се изправят срещу аржентинската двойка Диего Шварцман/Максимо Гонзалез. Мачът е от 14:00 часа и ще бъде предаван директно по MAX Sport 1.

Снощи Димитров спечели с 2:0 сета на сингъл срещу Максим Креси. Интересното е, че следващият съперник на българина е Шварцман. Така двамата ще се срещнат на корта в два поредни дни.

Димитров и Шварцман ще спорят за място в трети кръг в Мадрид в сряда. Аржентинецът, който е тенисистът с най-много победи на клей през сезона отстрани Беноа Пер след трисетова битка с 6:2, 6:7(5), 6:1.

Това ще бъде четвърти мач между Димитров и Шварцман. Гришо води с 2:1, но аржентинецът е спечелил единствената им среща на клей - на финала в Истанбул през 2016.

Анди Мъри също се класира за втория кръг в Мадрид. Шотландецът, който е двукратен шампион в испанската столица, записа впечатляваща победа с 6:3, 6:4 срещу Доминик Тийм (Австрия) след 1 час и 43 минути игра.

В следващата фаза съперник на Анди Мъри ще бъде поставеният под №14 Денис Шаповалов. Канадецът бе убедителен срещу Юго Юмбер (Франция) и го отстрани със 7:6(1), 6:3.

Напред продължава и Люка Пуй от Франция, който се наложи над Карен Хачанов (Русия) с 6:3 и 6:4 и сега го очаква мач с четвъртия в основната схема Стефанос Циципас (Гърция).