Карлос Алкарас победи световния №1 в тениса Новак Джокович след 6:7 (5), 7:5, 7:6 (5) след три часа и 35 минути игра и се класира за финала на Мастърса в Мадрид! Тази победа идва след като вчера той победи и Рафаел Надал.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Новак Джокович – Карлос Алкарас 7:6 (5), 5:7, 6:7 (5)

ПЪРВИ СЕТ
Алкарас започна силно мача и направи пробив в сервиса на Джокович. След това младият испанец затвърди брейка и взе преднина от два гейма. Той държеше аванса си до осмия гейм, когато Ноле върна пробива и изравни за 4:4. Равенството се запази до 6:6 и това доведе до изиграването на тайбрек. В него Джокович бързо взе солиден аванс и поведе с 6:2. Алкарас намали изоставането си на 5:6, но след това Джокович спечели разиграването при свой сервис и приключи тайбрека със 7:5 и сета със 7:6.

ВТОРИ СЕТ
Тази част протече изключително равностойно. Двамата тенисисти печелеха своите сервис геймове. И Джокович и Алкарас достигнаха до ограничени възможности за пробив, но те бяха успешно парирани от съперника. Изключително оспорван беше деветият гейм, в който испанецът спаси два брейкбола и в крайна сметка спечели подаването си и поведе с 5:4. В следващите геймове младият испанец съумя да спечели след 7:5 и ще се играе трети решителен сет.

ТРЕТИ СЕТ
В третия сет играта стартира равностойно, но при първата почивка Алкарас водеше с 2:1. В четвъртия гейм испанецът направи отлична точка при сервис на Джокович за 30:30 при подаване на сърбина. В следващата точка той спечели отново и стигна до брейкбол. Джокович го върна с ас, отново испанецът имаше възможност за пробив, който пропусна. Джокович най-накрая си взе подаването в четвъртия гейм, след като съумя и при третата възможност за пробив на съперника да се събере и да изравни - 2:2. Последва гейм за испанеца, а на почивката Джокович получи помощ от физиотерапевт заради лека рана на ръката. В шестия гейм Алкарас поведе с 40:15 и отново имаше възможности за пробив, но отново сърбинът демонстрира характер и изравни - 3:3.

След много дълъг гейм и доста обрати 19-годишният испанец не позволи да бъде пробит и отново поведе с 4:3. След 3 часа игра резултатът беше 4:3 за Алкарас и 30:30 при подаване на Джокович, последва ново равенство в геймовете - 4:4. Испанецът спечели деветия гейм за 5:4. В десетия гейм испанецът съумя да стигне до мачбол при 40:30 и сервис на сърбина. С ас Джокович изравни до 40:40, а след това имаше и геймбол, но не сполучи при първия опит, за да го направи при следващия за 5:5. Алкарас взе подаването си в 11-ия гейм с лекота и постави под напрежение сръбският тенисист, който подаваше в 12-ия. Все пак Джокович не се притесни, изравни и прати мача в тайбрек. Алкарас поведе с 2:0 в тайбрека, последва - 3:1 в негова полза, но Джокович върна мини пробива си и намали до 2:3. В крайна сметка Алкарас взе решителните точки и спечели със 7:5, а с това и мача.


В утрешния финал испанецът ще играе срещу победителя от мача Зверев - Циципас.