БЛИЦ пита: Какво очаквате от мача на Гришо с Медведев тази вечер?

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров излиза тази вечер в 1/2-финал на US Open навръх деня на Съединението на България. Гришо играе с руснака Данийл Медведев в битка за финала, след като в предишния кръг записа първата си и засега единствена победа срещу своя кумир Роджър Федерер.

Българинът възкръсна след куп колебливи представяния и контузия в рамото, която го мъчеше месеци наред, за да се стигне до момента, в който бие наред на американска земя, както го направи националният ни отбор по футбол точно преди 25 години.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Григор успя да обедини България и тази вечер след 23:00 часа всички ще са пред телевизорите и макар да влиза в ролята на аутсайдер, и той, и всички останали осъзнават, че сега му е шансът да направи нещо голямо.

Мачът с Медведев е третият му полуфинал в турнирите от Големия шлем, като през 2014 година се препъва в Новак Джокович на Уимбълдън, а през 2017-а в Рафаел Надал на Аустрелиън Оупън. Досега Гришо има две битки с Медведев - победа и загуба, и двете са през 2017 година.