Григор Димитров има отлична възможност да реализира една от големите си мечти - спечелването на първа АТР титла. Това може да се случи само след часове, ако Гришо успее да победи в мача на истината срещу Давид Ферер. Българинът и опитният испанец спорят на финала на турнира в Стокхолм. Битката започва в 16:00 часа и БЛИЦ ще ви предостави възможност да я гледате директно с картина от Швеция.

Още преди началото на надпреварата първата ни ракета сподели, че за него би означавало наистина много да вдигне трофея в шведската столица. И след като си повярва и дава най-доброто от себе си, Гришо е само на крачка от страхотния успех.

Вчера хасковлията победи французина Беноа Пер с 4:6, 6:2, 6:2, а преди това се справи още с румънеца Мариус Копил (6:3, 6:4), германеца Ян-Ленард Щруф (6:1, 6:3) и французина Кени дьо Шепе (6:4, 6:2), за да стигне до битката за титлата с Ферер. 31-годишният испанец елиминира вчера Ернест Гулбис с 3:6, 6:4, 6:1.

Димитров вече три пъти се е срещал със световния №3 и има три загуби, като е спечелил само един сет - 6:4, 1:6, 5:7 в Синсинати (2011 г.), 2:6, 2:6 на Индиън Уелс през следващия сезон и 3:6, 5:7 на 1/2-финалите в Бостад (Швеция).

Класирането за финал донесе на хасковлията чек за 50 400 евро и 150 точки за ранглистата, което ще го изкачи с няколко позиции в световната ранглиста.

Ще успее ли Гришо най-после да спре лошата си серия срещу 31-годишния Ферер и да извоюва историческата си първа титла, ще разберем съвсем скоро...

"Щастлив съм, че отново съм на финал. Чувствам се добре. Труден мач. Бен игра много добре, особено в първия сет, но се радвам, че успях да стигна до обрат", заяви Димитров след снощния си успех.

"Давид е голям боец и е един от най-трудните съперници в Тура. Страхотен тенисист. Ще бъде тежко, но се надявам да се възстановя и да играя добре и на финала", добави Гришо.

31-годишният испанец достигна до 40-ия финал в кариерата си и вече има 20 титли, две от които през този сезон. Гришо пък до момента е участвал само на един финал от АТP турнир - в началото на годината, когато загуби от Анди Мъри в Бризбейн.