Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втори път в кариерата си на финал на турнир от АТП веригата. Хасковлията победи с 4:6, 6:2, 6:2 французина Беноа Пер и ще спори за титлата в Стокхолм с испанеца Давид Ферер.

Първият финал в кариерата на Димитров бе в началото на годината, когато загуби от Анди Мъри в Бризбейн.

Класирането за финал донесе на хасковлията чек за 50 400 евро и 150 точки за ранглистата, от които ще добави 60 към актива си и ще се изкачи до №27 в света, а спечели ли трофея, това ще означава рекордно в кариерата му класиране от №24 в света.

Димитров успя да обърне своя съперник, след като започна по най-лошия начин и допусна пробив. Последва сет за Пер - 6:2. Това обаче не сломи българския тенисист, койтo успя да вземе своето в следващите два сета 6:2 и 6:2 и да стигне до финала.

Димитров и Ферер имат три срещи до момента, като нашият тенисист има само един спечелен сет - 4:6, 6:1, 7:5 в Синсинати, 6:2, 6:2 на Индиън Уелс и 6:3, 7:5 на полуфиналите в Бостад (Швеция).

Срещата между Григор и испанеца е утре от 16:00 часа и ще бъде предаван на живо в БЛИЦ!

Първи сет
Мачът започна по най-лошия начин за Димитров. Българският тенисист допусна пробив при сервирането си. Хасковлията успя да спаси първия брейкпойнт, но при втория бе безпомощен. До края на сета Беноа Пер не позволи на Димитров да върне пробива и логично поведе с 4:6. Пред българинът не се откри дори един брейкпойнт, най-вече заради много силния и точен сервис на французина.

Втори сет
Димитров спаси един брейкпойнт и успя да поведе с 1:0. Французинът бързо възстанови равенството, но Гришо записа гейм на 0 и направи 2:1. Последва най-дългия гейм в мача, който след 13 разигравания и две възможности за пробив се стиган до 3:1 в полза на българина. Следващият гейм бе спечелен лесно от нашия тенисист и резултата в сета набъбна до 4:1.

Двамата тенисисти си размениха по един успешен сервис - гейм и резултата стана 5:2 за Димитров. Първата ни ракета успя да стигне до нов пробив и затвори сета при 6:2.

Трети сет
Сета тръгна равностойно и вървеше гейм за гейм до 3:2 за Димитров. Българинът успя да направи пробив на и това сломи съперника му. Нови два гейма за Димитров и 6:2 в негова полза.