Григор Димитров и партньорът му Жереми Шарди отпаднаха на четвъртфиналите на двойки на турнира в Бризбейн. Двамата загубиха от Роджър Федерер/Никола Маю с 6:7, 7:6, 9:11. Това бе втори мач на българина срещу Федерер след този в Базел на сингъл през есента на миналата година. Хасковлията не успя и при втората си среща да надвие швейцареца. Григор Димитров записа втора поредна загуба от началото на 2014 година, след като в първите часове на новата година отпадна на сингъл в Бризбейн от Марин Чилич.

Срещата започна равностойно, а при реузлтат 1:1 гейма дойде първият пробив за българо-френското дуо. След 3:1 Федерер и Маю върнаха пробива за 3:3. Следващите осем гейма бяха спечелени от сервиращите до 6:6, с което първият сет влезе в тайбрек. Гришо и Жереми Шарди постигнаха минипробив още в първото разиграване, но след това спечелиха само още две от следващите девет точки - 6:7 и 1:0 сета за Федерер/Маю.

Във втория сет Григор Димитров и Жереми Шарди направиха пробив за 5:4, а до тогава сетът вървеше гейм за гейм без грешки. Българинът и френският му партньор сервираха за затваряне на сета, но точно тогава Федерер и Маю вдигнаха оборотите и върнаха пробива, изравнявайки за 5:5. В следващия гейм Федерер и Шарди нямаха проблеми и поведоха с 6:5 и отново получиха шанс да сервират за затваряне на сета. И втората възможност обаче бе пропиляна, след като Федерер и Маю отново демонстрираха класа и спечелиха подаването си за 6:6. Двубоят влезе за втори път в тайбрек. В него двата тима си размениха по две точки за 2:2, след което Димитров и Шарди направиха минипробив за 4:2. Противниците им обаче върнаха минипробива и изравниха за 4:4 въпреки красивия удар на Григор Димитров, пращайки топката с ракета между краката си зад мрежата. Българинът и Шарди поведоха с 6:4 точки и в крайна сметка затвориха сета със 7:6, а в тайбрека 7:5 точки.

В третата решителна част, която се игра директно като тайбрек, Федерер и Маю направиха пробив и поведоха с 3:1, но Григор Димитров и Шарди върнаха пробива и изравниха геймовете за 3:3. Резултатът стана 5:5, след това 6:5 за Григор Димитров и Шарди. Федерер и Маю обаче обърнаха резултата до 7:6, с което получиха шанс да спечелят мача. Шарди пласира точка за 7:7 с мощна забивка. Резултатът отново бе равен при 9:9 точки. Федерер и Маю поведоха с 10:9, а в крайна сметка спечелиха частта с 11:9, с което приключиха и двубоя.