Мария Шарапова се класира за третия кръг на Откритото първенство на Австралия, след като се нуждаеше от малко повече от час, за да се наложи убедително над Ребека Петерсон с 6-2 6-1. След като в първи кръг не даде нито гейм на Хариет Дарт, сега бившата №1 премина с лекота и второто си препятствие в Мелбърн. Това бе победа № 600 във впечатляващата кариера на рускинята.

В трети кръг от надпреварата Шарапова ще се изправи срещу защитаващата титлата си Каролин Вожняцки. Шампионката от 2008 г. започна мача по изключително убедителен начин. Още от самото начало тя ясно очерта своята стратегия – да контролира разиграванията от основната линия и рядко да излиза на мрежата, опитвайки да завършва с уинъри от дъното на корта. Това се получаваше доста успешно и рускинята поведе с 40-0 от посрещане в третия гейм.

Шведката отрази два от брейкболите, но защитата ѝ се пропука при третия – 1-2. Шарапова осъществи пробив на нула при 5-2, като не даде точка на съперничката и в следващото подаване, за да завърши сета с 6-2.

 

Бившата №1 продължи с агресивния подход и във втората част, когато бързо поведе с 4-0 след два пробива. Световната №64 показа брилянтна защита в петия гейм за да спечели първото си подаване в частта.

Едва при 1-4 от своя гледна точка Петерсон показа, че може да окаже съпротива. Стигна 4 пъти до дюс от посрещане и едва позволи на рускинята да спечели подаването си. Бе обаче твърде късно – Шарапова проби на нула и се класира след 6-2 6-1.

TennisKafe.com