Световният №2 Даниил Медведев се класира за четвъртия кръг на "Ролан Гарос". Руснакът елиминира Миомир Кецманович от Сърбия с 6:2, 6:4, 6:2. 

Медведев, който достигна четвъртфинал в "Ролан Гарос" миналата година след четири последователни отпадания в първия кръг, нямаше никакви проблеми в двубоя днес, направи пет пробива и спечели срещата с втория си мачбол.

Руснакът ще играе на 1/8-финалите срещу победителя oт мача между Марин Чилич (Хърватия) и Жил Симон (Франция).

Номер 11 в схемата Яник Синер (Италия) спаси 11 сетбола във втория сет и победи Макензи МакДоналд (САЩ) с 6:3, 7:6(6), 6:3. 20-годишният италианец поиска медицински таймаут в хода на мача заради проблем с левия крак.

Следващият съперник на Синер ще бъде номер 7 в схемата  Андрей Рубльов. Руснакът победи Кристиан Гарин (Чили) с 6:4, 3:6, 6:2, 7:6(11) за 3 часа и 11 минути.

За Рубльов това беше трета поредна четирисетова победа. Световният №7 изоставаше с два пробива в четвъртия сет, но успя да се измъкне от трудната ситуация. 

Рубльов е на 1/8-финал на "Ролан Гарос" за втори път в кариерата си, а при нова победа ще изравни най-доброто си класиране в надпреварата.

РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА НА "РОЛАН ГАРОС" - МЪЖЕ
РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА НА "РОЛАН ГАРОС" - ЖЕНИ