Даниил Медведев се класира за първи път в кариерата си за полуфиналите на турнира по тенис на твърда настилка от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд 8,8 милиона долара. Поставеният под №5 в схемата руснак надделя срещу испанеца Алехандро Давидович Фокина с 6:3, 7:5 и записа 18-а поредна победа.

Медведев изкълчи десния си глезен при трудния успех в три сета над германеца Александър Зверев в предишния кръг и дори обмисляше да се откаже, но въпреки проблемите стигна до полуфинала, стискайки зъби.

"Радвам се, че нямах особени болки в глезена по време на мача, защото при загрявката определено чувствах сериозен дискомфорт. Но реших да играя, опитах се. В загрявката не се движех добре, взех обезболяващо и това може би помогна. С течението на мача се чувствах все по-комфортно. Двубоят като цяло беше истинска лудост, мога да говоря за него 15 минути, но просто  съм щастлив, че стигнах до победата в тази трудна среща и при тези условия с вятъра", коментира Медведев.

За място на финала той ще срещне представителя на домакините Франсес Тиафо, който отстрани шампиона от 2021 година и десети в схемата Камерън Нори (Великобритания) с 6:4, 6:4. Поставеният под №14 Тиафо ще играе за първи път на полуфинал в сериите "Мастърс". Той има четири загуби в четири мача срещу руския си съперник до момента.