Данийл Медведев (Русия) победи Феликс Ожер-Алиасим (Канада) с 6:7 (4:7), 3:6, 7:6 (7:2), 7:5, 6:4 от 1/4-финалите на Аустрелиън Оупън, в продължил точно 4 часа и 42 минути мач. Руснакът сътвори първия обрат от 0-2 в тазгодишното издание на турнира и в следващата фаза ще срещне Стефанос Циципас. В другата битка за финала се срещат Рафаел Надал и Матео Беретини.

Феликс Ожер-Алиасим измъкна първия сет след тайбрек срещу фаворита за трофея при отсъствието на Новак Джокович и номер 2 в схемата руснак. Медведев се измъкна при 5:6, но в тайбрека загуби с 4:7.

Вторият сет също беше в полза на деветия в схемата канадец - 6:3, като всичко се реши от пробив за 2:0.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Третият беше изключително оспорван и премина без нито един пробив. Медведев не се предаде и го спечели след тайбрек, в който поведе сигурно с 5:1 и в края триумфира със 7:2.

Четвъртият сет също беше много напрегнат, а Ожер-Алиасим пропусна да вземе крайния успех при 5:4 и тайбрек в своя полза. Младокът се пречупи в 11-ия гейм за 6:5 в полза на Медведев, който след това изравни сетовете - 2:2.

В петия сет Медведев се спаси от ранен пробив, а след това взе подаването на 21-годишния канадец за 2:1. При 3:2 канадецът поиска медицинска помощ заради проблем с глезена на десния си крак, но продължи двубоя. Това не му попречи да продължи да се бори и беше близо до изравняване на резултата в осмия гейм, но изостана с 3:5. В следващия гейм канадецът на няколко пъти повеждаше и в крайна сметка успя да намали до 4:5, но Медведев реши всичко при свои сервис за крайното 6:4 в сета, макар да изостана с 0:30, а след това и с 30:40.
 

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И СХЕМА НА АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН - МЪЖЕ
РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И СХЕМА НА АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН - ЖЕНИ