Даниил Медведев надви сънародника си Карен Хачанов с 7:6(5), 3:6, 6:3 след 2 часа и 17 минути игра в чисто руския полуфинал и се класира за финала на Мастърс 1000 турнира в Маями.

Първият сет беше решен след тайбрек, в който Медведев беше по-прецизен и поведе в резултата. Във втората част Хачанов оказа сериозна съпротива. Той проби още във втория гейм и поведе с 2:0, след което спечели сета с 6:3.

В третата част само един пробив отново направи разликата. Този път беше на сметката на №5 в световната ранглиста. Медведев проби сервиса на Хачанов за 3:1, след което печелеше подаванията си и стигна до крайния успех с 6:3 в третия сет.

Медведев стига до спора за титлата в пети пореден турнир след Доха, Ротердам, Дубай и Индиън Уелс, а след загубата Хачанов пропусна шанса да се завърне в топ 10 на световната ранглиста.

На финала Медведев ще се изправи срещу победителя в другия полуфинал между Яник Синер и Карлос Алкарас. Именно испанецът му нанесе единственото поражение в серията от 23 победи в последните си 24 мача.