Световният №2 Даниил Медведев победи драматично Марин Чилич с обрат от 0:2 до 3:2  сета (7:6 (3), 3:6, 6:3, 6:3, 6:2) след близо четири часа игра и за първи път достигна 1/8-финалите на "Уимбълдън".

Съперник на руснака в следващата фаза ще бъде Хуберт Хуркач, който по-рано днес отстрани Александър Бублик, елиминирал Григор Димитров в надпреварата.

В първия сет двамата си размениха по един пробив, но в тайбрека Медведев загуби на два пъти подаването си, което позволи на шампиона от US Open 2014 да поведе в резултата. Във втората част Чилич два пъти спечели подаването на Медведев и поведе с 2:0 сета. В третия сет обаче руснакът намери играта си и след пробив в петия гейм и седмия гейм намали изоставането си в двубоя, въпреки че загуби едно свое подаване. 

В четвъртия сет световният номер 2 направи само един пробив, но той му бе достатъчен да изравни резултата в сетовете. Петата част започна с пробив на Медведев, който след това взе своето подаване, давайки само точка на Чилич преди пак да спечели неговия сервис гейм. Последва гейм на нула и нов пробив за руснака, който без проблеми ликува с победата.