Руският тенисист Данийл Медведев, който загуби финала на US Open от Рафаел Надал, направи интересни признания. Той отстъпи в първите два сета и разказа, че е се е примирил със загубата. След това обаче си е казал, че трябва да се бори докрай. Впоследствие руснакът успя да изравни сетовете, но преклони глава в решителния пети. 

"Преди всичко трябва да поздравя Рафа и неговия екип. Адски трудно е да се играе срещу него. Това, което той е направил за тениса през цялата си кариера, е неоценимо. След първите два сета вече се бях примирил, започнах да мисля какво да кажа, но си помислих, че не мога да си тръгна със загуба в три сета. Знаех, че хората искат да гледат още тенис и намерих сили да продължа", каза Медведев.

"Започнах да се боря за всяка точка и се получи. Благодаря на публиката, че беше благосклонна към мен тази вечер. Знам, че казах някои неприятни неща в началото на турнира, направих грешка, за която съжалявам и правилно бях освиркван.

Искам да благодаря и на хората от моя екип и съпругата ми Даша, както и на моите родители, които ми показаха пътя към този спорт. Без тях това нямаше да бъде възможно", добави руснакът, който на полуфиналите отстрани Григор Димитров.