Данийл Медведев (Русия) победи Яник Синер (Италия) с 6:0, 6:7 (5:7), 7:6 (10:8) в последна среща от груповата фаза на финалния АТП Мастърс в Торино. Двубоят беше без значение за класирането в "червената" група, тъй като руснакът беше непоклатим на първата позиция в класирането.

Той започна много уверено срещата проби съперника си при първата си възможност. После продължи и го удари още два пъти при негов сервис за крайното 6:0 в сет, приключил за 26 минути.

Вторият беше по-равностоен и продължи малко повече от час. В него Синер проби за 3:1, но Медведев му върна още в следващия, а частта се реши с тайбрек. Там играта тръгна точка за точка, а при 5:5 Синер взе предимство, а след това и тайбрека със 7:5.

Решителният трети сет започна точка за точка, но Синер успя да пробие за 3:2. Медведев обаче върна пробива за 4:4, а след това мачът влезе в тайбрек. В него се стигна до размяна на пробиви за 8:8, но след това Медведев показа по-здрави нерви и спечели с 10:8.

Руснакът записа трета поредна победа, като в последните си 19 мача има едва две загуби - от Новак Джокович и Григор Димитров.

Турнирът продължава с два мача в петък. От 15:00 часа Андрей Рубльов играе с Каспер Рууд, а от 22:00 часа Новак Джокович с Камерън Нори.