Действащият шампион и световен №2 Даниил Медведев надви Александър Зверев с 6:3, 6:7 (3), 7:6 (6) за близо два часа и 40 минути битка във втори мач от Червената група на заключителния Мастърс турнир на осемте най-добри в Торино и си осигури участие в следващата фаза.

Първият сет бе решен от ранен пробив в полза на Медведев, който дръпна с 3:0 и без проблеми спечели с 6:3. Във втората част Зверев спаси три точки за пробив и след това ликува след тайбрек със 7:6(3), изравнявайки резултата. В решителния трети сет Медведев спаси една възможност за пробив при нова доминация на сервиращите и отново се стигна до тайбрек, в който Зверев спаси два мачбола, но се пропука при третия и така руснакът записа втори пореден успех в италианския град.

Медведев оглавява Червената група с две победи от два мача, втори е Зверев с една победа и една загуба, след като спечели срещата си с представителя на домакините Матео Беретини след 7:6, 1:0 и отказ на италианеца поради травма. По-късно тази вечер Беретини ще играе с поляка Хуберт Хуркач, а ако не успее да излезе на корта, ще бъде заменен от резервата и негов сънародник Яник Синер.