Мениджърът на Роджър Федерер - Тони Годсик, внесе яснота около решението на световния №3 да се откаже от участие във всички турнири до края на сезона. Швейцарецът сам обяви, че не може да се възстанови от оперяция на менискус на дясното коляно, а на полуфинала на Уимбълдън срещу Милош Раонич се подхлъзна лошо и левият му крак се огъна по изключително неприятен начин.

"Контузията дойде във възможно най-лошия момент, но ако Роджър иска да продължи да играе тенис без постоянно да се притеснява, че тя може да се върне, трябва да пропусне остатъка от сезона. Той прави жертва в краткосрочен план, за да постигне дългосрочните си цели“, каза мениджърът на Федерер.

„Роджър е роден оптимист и ще излезе от тежката ситуация. Не знам дали инцидентът на "Уимбълдън" се оказа решаващ, но съм сигурен, че Роджър ще се възстанови. Сега той се нуждае от време, през което постоянно да се грижи за тялото си. В момента физическото му състояние нямаше да му позволи да се състезава за победата на олимпийските игри в Рио де Жанейро", обясни Годсик.