ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Националът на България за Купа Дейвис Димитър Кузманов написа гневен коментар във "Фейсбук", озаглавен „Няма такава държава“, по повод срамно отказаното домакинство на турнир от веригата АТР 250 в София. Причината за това е, че „Арена София“ (бившата "Арена Армеец"), където трябваше да се играе София Оупън, е ангажирана с броенето на бюлетините за евентуалния балотаж на местните избори на 5 ноември.

200 лв. Начален Бонус Спорт!

Припомняме, че АТР даде на София домакинството на турнира, който трябваше да се играе в Израел в периода 4-11 ноември. Столицата ни се пребори с испанския град Хихон, за да приеме надпреварата. След това се оказа, че залата е заета от Централната избирателна комисия и се наложи домакинството да бъде отказано.

ПЪЛНИЯТ ТЕКСТ НА ПУБЛИКАЦИЯТА НА ДИМИТЪР КУЗМАНОВ
НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!
Не знам какво да напиша и не знам какво да кажа. Разочарованието, срама и гнева заемат еднакъв връх в съзнанието ми. Мисля, че това което се случи през последните два дни е прецедент в спорта. Като член на УС на БФТ искам да кажа, че федерацията направи всичко възможно това събитие да се проведе. Изпуснахме невероятна възможност предоставена ни от АТП, изпуснахме една от най-важните възможности за реклама на държавата ни по света (над 800 милионна тв аудитория), изпуснахме бъдещи инвеститори в страната ни, но най-важното изпуснахме възможността спорта в България да се развива.
Седя и си мисля, какво щеше да стане, ако въпросните бюлетини се брояха в „Асикс Арена”, НДК или зала „Универсиада”?

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!