Един от най-опитните в тима ни на АTP Cup Димитър Кузманов разказа за впечатленията си от надпреварата. Пред Дарик Мико разкри, че е сбъднал мечтите си и призна, че на подобен турнир емоциите са в пъти по-силни.

"Направих си густото, майна. Не сме спали, бяхме на приспивателни. С Англия мачът го завършихме в 3:30, по светло заспахме, а имахме по-малко от 36 часа да се възстановим за мача с Молдова.

Дойде ми самочувствието. Когато фактите говорят, и Боговете мълчат. Ние се бъзикахме, че е САЩ '94. Бяхме и на басейна, настроението беше същото, бъзици, смях, излизахме навън. Това сплоти колективът. Ние не мислехме въобще, никой не вярваше, че може да прескочим групата, може би само победа над Молдова. Затова всички бяха шокирани.

Когато си вършиш добре работата във всяка една професия, това е нещо нормално. Това е тънкият момент, да си концентриран върху момента. Ние сме там, защото обичаме тениса, а не заради парите и точките. Не съм започнал да играя тенис като съм мислел, че ще съм милионер, ще имам точки или нещо друго, играя за любовта от играта. Появява се, но въпросът е, дали можеш да се справиш. Най-важното е да го правиш винаги с любов, а останалото идва. Не сме си мислели, че ще бием Англия, че ще бием Белгия. Започнаха големите сметки, а ние си казахме, че трябва да продължим да си вършим работата. Това ни беше най-голямата сила. Не се получи за малко. Този кеф е най-важното, не резултатът. В България винаги се гледа крайният резултат, а трябва да се гледа това, което си оставил на терена. Когато фенът види, че се раздадеш на 100%, това му доставя удоволствие, той ще гледа, дали се раздаваш, а не дали ще победиш.

Това, което направихме, беше за всички българи. Намериха се хора, които да напишат някакви статии. Но в крайна сметка девето място в света на тенис, в най-конкурентния спорт. Това си остава и се надявам всеки да се чувства горд", заяви Кузманов.