Григор Димитров загуби с 4:6, 2:6 от Феликс Оже-Алиасим и отпадна на 1/8-финалите на турнира от сериите АТР500 в Ротердам.  

19-годишният канадец (заемащ 21-ото място в световната ранглиста) се утвърди като кошмар за българина, когото успява да победи и във втория им мач. Оже-Алиасим елиминира Григор и от турнира в Куинс Клъб миналата година  след 6:4, 6:4.

Съперник на канадеца на 1/4-финалите в Ротердам ще бъде Стефанос Циципас или Аляж Бедене.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Мачът между Гришо и Оже-Алиасим в зала "Ахой" продължи 78 минути. Димитров направи само един пробив в цялата среща, а канадецът проби четири пъти своя съперник. Голяма разлика дойде и в непредизвиканите грешки - цели 27 за Гришо.

ГРИГОР ДИМИТРОВ - ФЕЛИКС ОЖЕ-АЛИАСИМ 4:6, 2:6

ПЪРВИ СЕТ
Григор трябваше да наваксва изоставане при свой сервис още в първия гейм. Той допусна Оже-Алиасим да направи две точки в началото, но след това с четири последователни точки си взе подаването. Последва силен сервис на канадския талант и изравняване на резултата - 1:1. Българинът веднага взе подаването си без даде и точка на съперника - 2:1. Оже-Алиасим обаче бързо повтори изпълнението. И след като не даде точка на Григор, направи 2:2.

Димитров допусна първата сериозна грешка в мача, позволявайки на канадеца да направи пробив във петия гейм на първия сет. Оже-Алиасим поведе с 30:0 и въпреки опитите на Димитров да обърне нещата в своя полза, успя да затвори гейма и да запише първи пробив в мача - 2:3.

Григор бързо го върна и още при следващия сервис на Оже-Алиасим израшни на 3:3. Първата ни ракета обаче отново беше неубедителен и позволи да бъде пробит при следващото подаване, което отново даде преднина на канадеца. Серията им от пробиви приключи в осмия гейм, но отново младокът беше по-прецизен и поведе с 5:3. Българинът успя да спечели следващото си сервиране, като даде само точка на съперника. В следващото подаване обаче Оже-Алиасим беше убедителен и спечели сета - 6:4. 

ВТОРИ СЕТ
Димитров успя да спечели първото си сервиране, независимо, че в един момент беше притиснат от противника. Последва подаване на Оже-Алиасим, което той спечели за 1:1. В третия гейм Григор отново разочарова и допусна пробив - 1:2. След това опита бързо да го върне, но в решителното разиграване изпрати топката в аут и това даде сериозна преднина на канадския талант - 1:3.

Димитров успя да спечели следващото си подаване, прекъсвайки серията на противника - 2:3. До края на мача обаче българинът беше крайно неубедителен. В шестия гейм Григор дори допусна пробив на нула след поредица от грешки. Това позволи на Оже-Алиасим да сервира за победата и с нов гейм на нула младият канадец се класира за 1/4-финалите.