Силно земетресение от 5,7 по Рихтер удари района на Акапулко. А по време на труса се играеше полуфинала между германците Александър Зверев и Доминик Кьопфер.

При резултат 40:15 за Кьопфер в първия гейм на втория сет камерата, която излъчваше двубоя започна да трепери. Първоначално не стана ясно какво се случва, защото двамата германци продължиха разиграването. В крайна сметка Зверев се класира за финала след успех с 6:4, 7:6 (5) и ще спори за титлата със Стефанос Циципас.

"Не знаех какво е станало. Нито пък Доминик. Чухме публиката. Мисля, че осветлението започна да се тресе и публиката го усети повече от нас. Ние тичахме по корта, така че трябваше да изиграем точката по време на земетресението. Не усетихме много, но знам, че тук в Акапулко се случва. Ставал съм свидетел и преди, така че предполагам, че е нормално за Акапулко", , коментира Зверев след победата си.

Епицентърът на земетресението е бил доста близо до Акапулко - в Ометепек, на около 109 километра разстояние.

Припомняме, че в Акапулко игра и Григор Димитров, но отпадна на четвъртфиналите след загуба в два сета срещу младока Лоренцо Мусети.