Григор Димитров отпадна на 1/4-финалите на турнира в мексиканския град Акапулко, след като беше елиминиран от италианския талант Лоренцо Мусети с 4:6, 6:7(3). Срещата от надпреварата от категория АТП 500 продължи точно 130 минути. Във втория сет Григор отрази цели шест мачбола, но в крайна сметка загуби и отпадна. 

Най-добрият ни тенисист изостана с 1:4 в първия сет, но успя да изравни - 4:4. След това обаче Григор допусна нов пробив в десетия гейм и загуби откриващата част с 4:6. Димитров стигна първи до пробив във втория сет за 3:2, но Мусети отговори веднага с рибрейк за 3:3. При 4:5 българинът спаси четири мачбола (три последователни) на собствен сервис и изравни на 5:5.

Първата ни ракета отрази още един мачбол при 5:6 и вкара втория сет в тайбрек. В него борбеният италианец Мусети, който показа по-здрави нерви, поведе с 6:2 и спечели мача със 7:3 точки.

Припомняме, че Гришо стана шампион в Акапулко през 2014 г., а в предишното издание на надпреварата стигна до полуфиналите, където отстъпи пред бъдещия шампион Рафаел Надал.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

За Димитров това беше първи мач срещу 120-ия в световната ранглиста Мусети. Италианецът мина през квалификациите в Акапулко, а вече е на полуфинал. След като попадна в основната схема на турнира, Мусети елиминира далеч по-именити съперници - Диего Шварцман (Аржентина) и Франсис Тиафо (САЩ).

Италианецът никога досега не беше достигал 1/4-финал на ниво ATP 500. Съперник на Мусети на полуфинала ще бъде Стефанос Циципас, който елиминира Феликс Оже-Алиасим след 7:5, 4:6, 6:3.

Припомняме, че Димитров в четвъртък се справи с Миомир Кецманович от Сърбия с 6:4, 6:2, след като стартира в Акапулко с успех над Адриан Манарино.

Следващият турнир, на който Григор ще участва, е Мастърс 1000 в Маями другата седмица.

ЛОРЕНЦО МУСЕТИ - ГРИГОР ДИМИТРОВ 6:4, 7:6(3)



ПЪРВИ СЕТ
Григор Димитров успя да спечели първата точка при сервис на Лоренцо Мусети в откриващия гейм. Последваха обаче две грешки от бекхенд на българина и италианецът обърна до 30:15. В следващите две разигравания Григор прати топката в мрежата и съперникът му поведе. 

Димитров не беше убедителен на сервис във втория гейм, когато Мусети стигна до три поредни точки за пробив. Всичките обаче бяха спасени от българина, който все пак взе подаването си и изравни на 1:1. 

Григор започна силно третия гейм, повеждайки с 30:0. След това обаче българинът показа липса на концентрация и позволи на Мусети да стигне до възможност за спечелването на гейма. Димитров изравни резултата, но впоследствие италианецът записа директна точка от сервис, последвана от много добре изградена атака, завръшила с форхенд при мрежата и така Мусети поведе - 2:1.

Началото на четвъртия гейм не бе никак добро за хасковлията, който в първите три разигравания записа двойна и непредизвикана грешка. Това помогна на Мусети да стигне до два поредни брейкпойнта, първият бе отразен от Гришо, но последва нова непредизвикана грешка на българина и неговият опонент записа първия пробив в мача, повеждайки с 3:1. След това италианецът продължи да създава проблеми на Григор и успя да направи голяма крачка към спечелването на първия сет, повеждайки с 4:1.

Шестият гейм беше оспорван, като Димитров подобри значително подобрение на играта и успя да намали изоставането си на 2:4. Последва пробив за българина, който с мощните си атаки затрудни доста Мусети. Италианецът направи няколко грешки и така Гришо върне интригата в мача - 3:4.

Българинът се представи стабилно в осмия гейм, който отиде на сметката му и това доведе до изравняването - 4:4. Последваха силни изяви на Мусети, който отново поведе - 5:4.

Григор и италианецът продължиха да залагат на мощни атаки от форхенд, като това доведе до непредизвикани грешки от страна и на двамата. Мусети стигна до сетпойнт, който бе спасен от първата ни ракета. Италианецът обаче успя да спечели първата част след две поредни неуспешни атаки на българина - 6:4 за Мусети. 

ВТОРИ СЕТ
Григор отново направи няколко много технични удара. Те обаче не му свършиха работа, а Мусети съумя да спечели подаването си на 30 точки. Колебаният в играта на българина продължиха. Той поведе с 40:15 на своя сервис, но позволи на италианеца да изравни точките и дори да стигне до брейкбол. Все пак Григор взе подаването си. 

След това Мусети спечели подаването си без особени трудности. 

19-годишният италианец бе на път да увеличи преднината си, след като поведе с 30:0 в четвъртия гейм, но Димитров показа характер и осъществи обрат - 2:2. Мусети осъществи обрат за 3:2, след което и Григор стори същото, изравнявайки - 3:3.

В седмия гейм хасковлията опита отново да постави опонента си под напрежение, но Мусети демонстрира много добра игра в защита. Италианецът поведе с 40:15 след чудесен минаващ удар, но Димитров отговори с много прецизна къса топка. След това обаче българинът допусна грешка на ретур и отново се оказа догонващ при 4:3 за италианския талант.

Григор показа липса на концентрация в началото на осмия гейм, записвайки непредизвикана и двойна грешка, но след това отново намери верния ритъм. Той владееше инициативата чрез много качествени удари от форхенд, които принудиха Мусети да се защитава през почти целия гейм. Усилията на италианеца обаче се оказаха напразни и Димитров възстанови равенството в сета - 4:4.

В деветия гейм Мусети рискува доста при атаките си, което му донесе успех и той се прибижи на гейм от класирането на полуфинал. Григор сервира за оставане в сета и мача, но италианецът стигна до три мачбола, които бяха отразени от българина. Димитров спаси и мачбол номер 4. Григор стигна до предимство в гейма, последвано от грешка на Мусети и равенство в геймовете 5:5. 

Димитров изпусна инициативата в 11-ия гейм и италианецът приключи гейма с ас. В решителната част Григор стигна до две точки за пробив и тайбрек, след което опита технично отиграване, но топката напусна корта. Последва маратонски гейм, в който битката беше жестока. След пет спасени мачбола в мача, Григор доведе сета до тайбрек. В него българинът поведе, но допусна обрат и при 2:5 сякаш се предаде, изпращайки топката в мрежата. Така италианецът стигна до четири мачбола. Той пропусна първия, но при втората възможност не сгреши и вдигна победоносно ръце, елиминирайки Григор Димитров.