Британският тенисист Анди Мъри не показа никакво чувство на колегиалност спрямо Мария Шарапова, след като разкритието й, че е дала положителна допинг проба. Световният номер 2 е на мнение, че рускинята трябва да понесе наказание заради небрежността, която е проявила. Освен това той си позволи да упрекне производителя на тенис екипироква и спонсор на рускинята - Head, заради решението на компанията да удължи договора си с Шарапова

"Не съм човекът, който трябва да казва кой да бъде наказан или не. Мисля си обаче, че щом е дала положителна допинг проба, трябва да бъде санкционирана. Да, спортистите работят с цял екип, който се грижи за много неща, но всеки един от нас трябва да е запознат с това, което се случва с тялото му ".

"Разочарован съм от решението на Head. Мисля, че това е доста странна позиция от тяхна страна с оглед на всичко, което се случи. Не знам какво друго да ви кажа. Според мен би било по-правилно, ако от компанията се бяха запознали подробно с фактите и тогава да решават дали да предложат удължаване на договора си. Поне аз бих постъпил така". 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА С ДОПИНГА НА МАРИЯ ШАРАПОВА - ТУК !!!