Първата ракета на българския женски тенис Виктория Томова допусна обрат срещу 11-ата поставена Ема Наваро и отпадна във втория кръг на Олимпийските игри в Париж 2024 след поражение със 7:6(5), 4:6, 1:6 за 2 часа и 24 минути игра.

29-годишната софиянка взе първия сет след успех в тайбрека със 7:5 точки. Наваро изравни след 6:4 във втората част.

Двете имат само един двубой помежду си до момента, като Наваро се наложи в три сета на четвъртфиналите в Хобарт тази година. Американката е 15-та в световната ранглиста.

Победителката от днешния мач в третия кръг ще играе срещу Кинвен Жън (Китай), която се наложи над Аранча Рус (Нидерландия) с 6:2, 6:4.

Припомняме, че вчера Томова дебютира отлично на Олимпийски игри, елиминирайки полякинята Магдалена Фрех с 6:4, 7:6(4). 

ВИКТОРИЯ ТОМОВА - ЕМА НАВАРО 1:2 сета (7:6(5), 4:6, 1:6) 

ПЪРВИ СЕТ
Първите два гейма бяха равностойни, макар да бяха спечелени от сервиращите. В третия вече Томова успя да стигне до дюс, а после и до брейк-бол, от който се възползва, за да поведе с 2:1. За съжаление, българката допусна моментален рибрейк за 2:2, а при 2:3 имаше отново шанс за пробив, но Наваро съумя да го неутрализира.

Томова постигна пробив за 5:4 и сервираше за спечелване на първия сет, но с два форхенда в мрежата пропиля първите си два сетбола. Стигна се дори до точка за пробив на американката, а тя се възползва от него, за да изравни на 5:5.

Играта продължи да е много оспорвана и се стигна до тайбрек. В него Томова пое инициативата и стигна до два сетбола на свой сервис при 6:4. Тя обаче допусна мини-пробив, но все пак се справи от втория си опит - 7:5 точки, повеждайки с 1:0 сета.