Най-добрият български тенисист Григор Димитров изненадващо загуби с 2:6, 7:6(4), 3:6 от 18-годишния чех Якуб Меншик за 2 часа и 36 минути игра в среща от втория кръг и отпадна от силния тенис турнир в испанската столица Мадрид. Чехът записа втора победа в кариерата си срещу тенисист от топ 10 в първия си мач с българина, а в третия кръг ще срещне Феликс Оже-Алиасим (Канада) или Адриан Манарино (Франция).

Мачът започна с гейм на нула за Григор и пропусната възможност за пробив във втория гейм. Последва още един сервис гейм на нула за световния №10, който обаче позволи да бъде пробит при третия гейм, в който подава - 2:3. 18-годишният Меншик изненада феновете в Мадрид с нов пробив за 5:2 в своя полза, след което нямаше проблем да приключи сета с 6:2.

 WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Григор Димитров се спаси от пробив в началото на втората част, след което играта продължи гейм за гейм. При 5:4 в своя полза Гришо пропусна една възможност да приключи сета при сервис на съперника - 5:5. След това българинът трудно спечели на свой сервис за 6:5, а в 12-ия гейм Гришо пропиля два шанса за пробив и спечелване на сета, за да се стигне до тайбрек. В него българинът спечели със 7-4 точки и след 7:6 във втората част изравни сетовете.

В началото на третия сет Меншик спечели подаването си, а след това проби сервиса на Гришо при третата си възможност за това и поведе с 2:0. Българинът веднага се съвзе и върна пробива, след което изравни за 2:2. Двамата продължиха да печелят на свой сервис до осмия гейм, в който чехът отново имаше шанс за пробив и го постигна за 5:3 в своя полза. След това Меншик сервираше за спечелване на сета и мача, правейки го убедително за 6:3, с което се класира за следващата фаза на надпреварата.