ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Григор Димитров победи германеца Даниел Алтмайер  с 6:4, 6:3, 6:1 в среща от 1/16-финалите на "Ролан Гарос" пред погледа на любимата си - румънката Мадалина Генеа. В следващия кръг българинът ще се изправи срещу Александър Зверев или Франсис Тиафо, които играят в момента.

ПЪРВИ СЕТ
Мачът започна великолепно за Гришо, който проби опонента си във втория гейм. Авансът му стана 4:1, но българинът се пропука в седмия гейм и допусна пробив за 3:4. При 5:4 в полза на Димитров Даниел Алтмайер сервираше, но допусна пробив и загуби сета с 4:6.

ВТОРИ СЕТ
И втората част стартира ударно за Григор Димитров и той пак поведе с 3:0 след пробив във втория гейм. Алтмайер пропусна възможност за пробив в петия гейм, а при 2:5 сервира за оставане в мача. Германецът намали изоставането си на 3:5. Григор затвори сета при свой сервис и се доближи на сет от крайния успех.

ТРЕТИ СЕТ
Григор Димитров започна великолепно в третия сет и с два пробива дръпна с 4:0 на германския си съперник. Доминацията на Гришо стана тотална след трети пореден пробив за 5:0 българинът сервира за победата. Точно тогава Григор се пропука и допусна пробив за 5:1. Димитров обаче се взе в ръце и пречупи германския си съперник с нов пробов за крайното 6:1.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

За Гришо това е втори успех над 24-годишният Алтмайер след успеха на Индиън Уелс през 2021 година, когато хасковлията се наложи с 6:4, 6:2.



Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!