Мачът между Григор Димитров и Зизу Бергс от втория кръг на турнира от сериите Мастърс 1000 в Шанхай беше прекъснат заради дъжд и двамата тенисисти се прибраха в помещенията под трибуните.

Принудителната пауза дойде при 4:2 и 30-15 за белгиеца при негов сервис във втория сет. Преди това играта два пъти беше спирана в тази част за по около пет минути заради валежа, но двамата оставаха на корта и след това продължаваха с изявите.

До момента Гришо и 25-годишният белгиец имат една среща помежду си. На 1/16-финалите на „Ролан Гарос“ тази година Димитров се наложи в четири сета.

Победителят от днешния двубой в третия кръг ще се изправи срещу Алексей Попирин (Австралия), който записа победа с 6:3, 6:2 над Миомир Кецманович (Сърбия) за 63 минути.

Картина от мача - ТУК

Зизу Бергс – Григор Димитров 3:6, 4:2

ПЪРВИ СЕТ
Мачът започна равностойно и никой от двамата тенисисти не взимаше лесно своето подаване. След това дойде пробив в полза на Григор Димитров за 3:1, но Бергс веднага върна брейка. След разменени спечелени собствени сервис-геймове последва нов пробив за Димитров. Българският тенисист поведе с 5:3, а след това при собственото си подаване спечели частта при първия си сетбол.

ВТОРИ СЕТ
Кошмарно начало на частта за Гришо. Той допусна пробив в първия си сервис-гейм, а това позволи на Зизу Бергс да поведе с 3:0, след като взе подаванията си. След това при 15-0 за Димитров мачът беше прекъснат за около пет минути заради дъжд. При 40-40 последва нова пауза в срещата заради валежа. След още пет минути последва ново подновяване на играта. В крайна сметка в много оспорван гейм Григор успя да вземе подаването си и намали изоставането си на 1:3. Последваха разменени собствени сервис-геймове, когато дойде ново прекъсване заради дъжд при 30-15 за Бергс при негов сервис.