Григор Димитров загуби първия си мач на Мастърс турнира в Маями и отпадна от надпреварата. В среща от втория кръг българинът загуби с 5:7, 5:7 от британеца Камерън Нори (№56 в световната ранглиста). Срещата продължи почти 2 часа, в които Григор и съперникът му бяха измъчени от жегата, като при всяко прекъсване се разхлаждаха със студена вода и други напитки.

Двамата не бяха играли никога досега. Миналата седмица, както Григор, така и Нори достигнаха до 1/4-финалите на ATP 500 турнира в Акапулко, където загубиха съответно от Лоренцо Музети и Доминик Кьопфер.

Кошмар за Лолита, жертва се заради Гришо СНИМКИ

В качеството си на поставен под №9 в схемата в Маями Григор Димитров се класира без игра за втори кръг, докато Нори елиминира Йошихито Нишиока на старта след зрелищен обрат.

Първата ни ракета започна по-добре срещу британеца и стигна първи до пробив за 5:3. След това обаче Григор се срина и загуби следващите четири гейма, а с това и сета - 5:7. Българинът видимо имаше някакъв здравословен проблем, което му попречи да играе на максимума на възможностите си.

Контузията се отрази най-вече след средата на втория гейм, в който Гришо видимо не беше в добро състояние. Той играеше само от средата на корта и трудно се движеше.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Нашият тенисист допусна пробив за 1:2 във втория сет, но веднага отговори с рибрейк. При 3:3 Димитров успя да отрази три точки за пробив. В тези минути обаче явно си пролича, че Гришо има някакъв физически проблем. Това се отрази и при 5:5 Нори стигна до решителен пробив. След това британецът спечели срещата с гейм на 15 - 7:5, 7:5, класирайки се в третия кръг.

ГРИГОР ДИМИТРОВ - КАМЕРЪН НОРИ 5:7, 5:7

ПЪРВИ СЕТ
Григор Димитров започна добре срещата, сервира първи и успя да вземе гейма си, въпреки че направи няколко непредизвикани грешки. В последвалия гейм пред българина се откриха два възможности за пробив, но Камерън Нори запази хладнокръвие и ги спаси - 1:1.

Григор и британецът продължиха размяната на геймове и втората почивка дойде при резултат 3:2 в полза на първата ни ракета. В седмия гейм британецът реализира първата точка, но силна серия на Димитров на началния удар направи резултата 4:3 в негова полза.

В осмия гейм Нори спаси скрит сетбол със страхотен сервис по правата. Мощният начален удар помогна на британеца в още две ситуации, когато трябваше да отразява точки за пробив. Все пак обаче Григор се възползва от четвъртата си възможност за брейк, поведе с 5:3 и получи възможност да сервира за първия сет.

Нори моментално успя да върне пробива и намали изоставането си до 5:4. Двойна грешка на Григор направи резултата в гейма 0:40. Въпреки че спаси два брейкбола, българинът загуби подаването си.

Григор Димитров се пропука в много неподходящ момент - при резултат 5:5 в геймовете и допусна пробив. Следващият гейм започна с две поредни точки за хасковлията, но последва серия от изключително мощни сервиси на Нори. Британецът успя да вземе гейма, а с това и първата част - 7:5.

ВТОРИ СЕТ
В началото му двамата си размениха по един гейм - 1:1, след което последва огромен срив в играта на Димитров. На свой сервис Григор поведе с 40:0, но канонада от непредизвикани грешки позволиха на британеца да стигне до точка за пробив и дори да пробие. Българинът веднага съумя да върне пробива - 2:2.

Последва бърза размяна на геймове за 3:3. В седмия гейм първият сервис на Гришо не беше в целта и пред Нори се откри възможност за пробив пред 30:40, която бе спасена. Със страхотен минаващ удар британецът си осигури втори шанс да направи брейк, който също беше отразен. След много усилия хасковлията най-сетне спечели подаването си и поведе с 4:3 гейма. При 4:4, деветият гейм за Григор започна лошо. Българинът направи двойна грешка и изоставаше с 15:30, но успя да се измъкне от трудната ситуацията и се наложи на Нори да сервира за оставане във втория сет. Британецът обаче с няколко мощни начални удара не остави шанс на Григор и резултатът в геймовете отново бе изравнен.

Последва нов много голям срив в играта на българина, който направи три поредни непредизвикани грешки и се оказа в много трудна ситуация - 0:40. Нори реализира още първата си възможност за пробив и поведе с 6:5, а с това направи голяма крачка към спечелването на мача. 

Съмненията за здравословното състояние на Григор се потвърдиха в следващия сервис гейм на Нори, тъй като той дори не се опитваше да влиза в разиграване. Британецът стигна до два мачбола и затвори мача с първия си, побеждавайки Димитров със 7:5, 7:5.