Водещи световни медии пишат за достойния мач на Григор Димитров срещу световния №1 Рафаел Надал. Българинът отпадна на четвъртфинал на Аустрелиън Оупън, като бе близо до чудото. Григор спечели първия сет с 6:3, но загуби следващите три сета с 6:7, 6:7 и 2:6. Съвсем логично в Испания са най-много отзивите за двубоя на Рафа и Димитров.

Ето как започва материалът вестник "Ас": "След 3 часа и 37 минути драма и страдание гръмогласните българи млъкнаха на "Род Лейвър". Ще минат години и на някое място в България или Америка, със или без "разбиращата" Мария Шарапова до себе си (вчера не беше с нея)...друг българин, Григор Димитров, "младият Федерер", ще продължава да се пита в кое опустошено място се крие сърцето на Рафаел Надал Перера."

"Димитров се изправи срещу Надал, който беше с превързана ръка, контузен крак, но не и с ранено сърце. С чистото сърце, с инстинкт на хищник, като истински убиец, Надал избяга от бесилото на българския бунтовник", добавя "Ас".

"Марка" също пише обширни материали за геройството на Надал, който въпреки проблемите е успял да отстрани "Бейби Федерер". Няколко пъти в статията за двубоя Григор Димитров е сравнен с Роджър Федерер, който ще се изправи срещу Надал на полуфинала. "Григор Димитров напомня за най-добрите години на Роджър Федерер. Българинът се доближи до съвършенството в първия сет най-вече с изпълненията си от сервис", написа "Марка".