Световният №2 Рафаел Надал пречупи шампиона от миналата година Стефанос Циципас с 6:4, 4:6, 6:2 и след втората си победа в групата се класира за 1/2-финалите във финалния турнир на ATP в Лондон. Това бе шести успех за Матадора от седем сблъсъка срещу най-известния гръцки тенисист.

В първия сет двамата печелеха подаването си до деветия гейм, в който Надал се възползва още от първата си възможност за пробив, а след това го затвърди за 6:4.

Втората част също вървеше изключително равностойно, като всеки от двамата печелеше геймовете на свой сервис. Така се стигна до десетия гейм, а в него Циципас пропиля една възможност за пробив и спечелване на сета, но след това Матадора направи двойна грешка и след 6:4 в своя полза гъркът изравни резултата в срещата.

Първите три гейма на решителната трета част бяха пробиви – два за Надал и един за Циципас, след което и двамата печелеха подаванията си до седмия гейм. Тогава испанецът стигна до трети пробив, а след затвърждаването му взе сета с 6:2 и ликува с победата.

Така Матадора се класира за 1/2-финалите на турнира и ще играе срещу победителя от другата група Даниил Медведев в спор за място на финала. Миналогодишният носител на трофея Стефанос Циципас пък отпадна още в груповата фаза.

В другия 1/2-финал Доминик Тийм ще очаква победителя от сблъсъка между Александър Зверев и Новак Джокович.