Световният №2 Рафаел Надал се класира за 13-и път на полуфиналите на "Ролан Гарос" в Париж. Краля на клея надви 19-годишния италианския талант Яник Синер със 7:6(4), 6:4, 6:1 в юбилейния си мач №100 на турнира, за да постигне 98-ма победа. В предните 12 пъти, когато е достигал до полуфинал, Матадора неизменно е печелил и титлата. Следващият съперник на испанеца е аржентинецът Диего Шварцман, от който падна само веднъж в предните им десет сблъсъка, но това се случи наскоро на 1/4-финалите на Мастърс турнира в Рим.

Синер се опълчи сериозно на Надал до средата на втория сет, но след това рухна. Първата част вървеше без пробиви до 11-ия гейм, когато Синер се възползва при третата си възможност да вземе подаването на Матадора и поведе с 6:5. Надал пропусна два шанса да върне пробива, но все пак изравни и вкара сета в тайбрек. В него Синер поведе с 2:1 точки, но след това Надал записа пробив и си осигури аванс от 5:2, а след това и спечели със 7:4.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Вторият сет започна силно за италианеца, който поведе с 3:1, а при изоставане с 3:4 Краля на клея вдигна оборотите и взе три поредни гейма за 6:4 в своя полза.

В третата част Синер не оказа съпротива на Надал, който записа ранен пробив и поведе с 3:0, след което нямаше проблеми да ликува с победата. Италианецът намали на 1:4, но в последвалите два гейма взе само една точка и отпадна от надпреварата.