Рафаел Надал започна участието си на Мастърса в Париж с победа 7-5, 6-4 срещу Адриан Манарино. Испанецът никога не е печелил титлата от Rolex Paris Masters, а задачата му още в трети кръг не е никак лесна, защото на пътя му е Стан Вавринка.

Световният №2 срещна доста съпротива от Манарино, но проби в последните геймове и на двата сета, за да си гарантира мястото напред в надпреварата. Матадора завърши срещата със 70% вкаран първи сервис и 77% (33/43) спечелени точки в тези случаи. Спечели и 78% (14/18) от топките, разиграни на втори сервис, и не се изправи пред нито един брейкбол.

В обшия баланс Матадора води с 18-3 победи срещу Вавринка и е всерия от пет поредни победи над швейцареца. Само една от които обаче е на хард. Последната победа на Стан пък е именно в Париж през 2015 година.

Вавринка продължава да има шансове да се класира на финалите на ATP в Лондон. Швейцарският тенисист победи Марин Чилич със 7-6(3), 7-6(5) в мач от втори кръг на Мастърса в Париж.

Миналата седмица Вавринка стигна до много трудна победа над Франсис Тиафо на осминафиналите в Базел, но получи травма в последния гейм от срещата и след това се отказа от мач срещу Роджър Федерер.