Поставените под №1 и №2 в схемата на "Уимбълдън" Рафаел Надал и Новак Джокович ще се изправят в спор за трофея в Лондон. Испанският левичар отстрани на полуфиналите с 3:1 сета (5:7, 6:2, 6:2, 6:4) Анди Мъри. Шотландецът направи 39 непредизвикани грешки срещу само седем в графата на съперника. Срещата приключи за два часа и 59 минути. В неделя е големият спор, като не зависимо от края Новак Джокович ще поведе ранглистата от понеделник.

Срещата започна с лесни геймове за сервиращия. 11 гейма се изиграха преди да се стигне до брейкпойнт. Надал допусна 0:40 и три поредни брейкпойнта на свой сервис, които бяха и точки за затваряне на сета. Британецът успя да се възползва от втората възможност и приключи първата част при 7:5 гейма в своя полза.

Вторият сет започна гейм за гейм. Надал осъществи пробив при 3:2. Ибериецът спечели пет поредни гейма и лесно затвори сета - 6:2. При 4:2 шотландецът направи ключови грешки и допусна да бъде пробит за втори път - 5:2.

Анди Мъри се пропука още в началото на третия сет. Две грешки на шотландеца донесоха пробив в полза на Рафа. Последваха геймове с изявена доминация на сервиращия. Надал получи шанс за нов пробив и го оползотвори - 5:2. Той лесно затвори сета при свой сервис до ново 6:2, повеждайки с 2:1 в сетовете.

Испанецът проби още в първия гейм на четвъртия сет, след което затвърди пробива си за 2:0. Испанецът поведе и с 3:1. При 5:3 за испанеца Мъри изпълни сервиса за оставане в мача. Надал изпусна мачбол, срещайки отпора на силния сервис - 5:4. В следващия гейм обаче затвори сета с 6:4, с което спечели и мача./БЛИЦ