Рафаел Надал коментира допинг скандалите в световния тенис по време на участието си на турнира в Индиън Уелс.

"Не съм казал нищо срещу Шарапова. Думите ми бяха, че сигурно е станала грешка и ако това е така, трябва да си понесе последствията. Не обичам да казвам нищо лошо за никого, особено ако човек се старае да действа по правилния начин", заяви носителят на 14 титли от Големия шлем.

Според него когато играч пренебрегва ценностите в спорта и лъже, то той трябва да бъде отстранен. "Това е липса на уважение към спорта. Заставам 100% срещу хората, които не обичат спорта. Спортът трябва да е чист, трябва да е такъв заради децата, пред които играем и за които ние сме пример. Трябва да се работи здраво и това е верният път. Не съм запознат със случая на Шарапова, не разполагам с цялата информация за медикамента, който е използвала и не искам да говоря по темата повече", заяви Надал.

Той засегна и случая когато Ришар Гаске също бе отстранен за три месеца през 2009 година.

"Познавам Ришар от дете. Играли сме по различни турнири от 12-годишни. Познавам мисленето му и знам колко добър човек е. Той обича спорта и знам, че не би направил нищо в противоречие с ценностите на тениса. Лично говорих с него след случилото се преди няколко години и му вярвам изцяло", каза Надал.

 ОЩЕ ПО ТЕМАТА С ДОПИНГА НА МАРИЯ ШАРАПОВА - ТУК !!! ​