Рафаел Надал донесе ново разочарование на Григор Димитров и България навръх националния празник 3 март. Броени дни след победата си над Гришо на полуфиналите на турнира в Акапулко, сега испанецът се наложи над най-добрия роден тенисист със 7:5, 6:3.

Мачът се проведе в „Енърджи Сентър“ в Аталанта при спуснат покрив, тъй като над града бушуваше буря. Срещата беше демонстративна и организирана от фондацията на Рафаел Надал и Националната тенис фондация на САЩ.

Както е известно, Гришо и Матадора са добри приятели. Българският тенисист дори публикува селфи с испанеца на профила си в "Инстаграм" преди началото на мача. Двамата не пропуснаха да се снимат и с много от феновете в залата, сред които имаше и българи.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Въпреки благотворителния характер на срещата, двамата тенисисти не пестиха силите си и зарадваха зрителите с раздаване и няколко шоу прояви.

При една от тях Григор Димитров седна в публиката, където бяха близки хора на Надал и позволи на един от зрителите да поиграе за кратко. Младият мъж изпълни сервис отдолу и явно затрудни световния №2, който с мъка върна подаването, а зрителят му заби неспасяем форхенд.

Както е известно, Гришо и Рафаел Надал имат 14 официални мача, в които испанецът е записал 13 победи. Единственият успех на хасковлията беше постигнат през 2016 г. в Пекин.