Световният номер 2 Рафаел Надал, който се класира за четвъртфинала на “Ролан Гарос”, след победа над Хуан Монако, се извини на опонента си за разгромния резултат (6:2, 6:0, 6:0).

"След като направих първия пробив, започнах да играя много добре. Преди това играта ми не беше фантастична, но опонентът ми започна много агресивно и правеше чудесни удари. Според мен късметът просто му обърна гръб през първия сет. Това 6:2 не беше реалният резултат. След това обаче съм доволен от начина си на игра и много, наистина много съжалявам за него. Монако играе може би най-добрия тенис в кариерата си, но не и днес. Просто не му беше ден, особено в последния сет. Видях го, че се мъчи на корта. Той е един от най-добрите ми приятели сред тенисистите" - каза Надал след мача.

"Всичко се случва при определени условия и не знам дали може да се повтори. В този случай времето беше много благоприятно. Така успях да спечеля 17 поредни гейма. Резултатът e леко изкривен. Не би трябвало да е такъв срещу един от най-добрите тенисисти в света" - допълни Рафа, който на 1/4-финал ще се изправи срещу Николас Алмагро.