Рафаел Надал отпадна на осминафиналите на Уимбълдън след загуба от Жил Мюлер в пет сета. Последният сет се игра до резултат 15:13 гейма за ветерана от Люксембург.

"Беше страхотно чувство. Невероятна атмосфера. Оставих всичко на корта. Играх с цялата си страст и публиката обикновено оценява това. Просто благодаря за подкрепата. Опитах. Съжалявам за феновете, които ме подкрепяха, но беше страхотно да почувствам цялата им подкрепа", каза Надал на пресконференцията след мача.

"Той игра добре. В същото време аз не се представих по най-добрия начин в първите два сета. Направих някои грешки, заради които непрекъснато бях догонващ в резултата, а да си в тази роля срещу играч като него е изключително трудно. Той се справи страхотно. Особено в петия сет Мюлер игра чудесно. Аз бях там и се борих до последната топка с правилната настройка. Вероятно това не беше най-добрият ми мач, но в същото време играх срещу един много неудобен противник", допълни още Рафа.

"Отпаднах в четвъртия кръг. Това не е резултатът, който очаквах. Вярно е, че изиграх някои добри мачове, но в същото време не исках да загубя този мач. Така че е трудно да се анализира това по положителен начин точно сега", коментира испанецът.

„Бях готов за нещо голямо и пропуснах добра възможност“, завърши левичарят от Майорка.