Победителката от Турнира на шампионските в зала „Арена Армеец” в София Надя Петрова, която във финала срази датчанката Каролине Вожняцки с 6:2, 6:1, изрази задоволството си от спечелването на надпреварата, но призна, че това не е най-ценният трофей за нея през тази година.
 
"Играх умно. Опитвах се да бъда агресивна и да съкращавам възможно най-много разиграванията. Знаех, че трябва да се опитам да я изненадам, да миксирам играта си, за да я накарам да греши по-често. Получи се и съм много доволна от това. Преди този финал имах три тежки трисетови мача. След полуфинала снощи се чувствах ужасно. Мачът свърши късно и не бях сигурна дали ще успея да се възстановя. Днес си казах, че това е последният ми мач за сезона и трябва да дам всичко от себе си. На корта се чувствах изненадващо добре. Нямаше никакви признаци на умора", сподели след успеха си Петрова.
 
"Тази титла е едно добро постижение и хубав край на сезона, но трофеят от Токио е най-ценен за мен, защото там схемата беше по-голяма и по пътя към титлата победих три състезателки от топ 10. Не мога да кажа, че в момента играя най-добрия си тенис, но със сигурност вървя в правилната посока. С една хубава подготовка се надявам на още по-силна игра през следващия сезон. Чувствах се чудесно в София, но, честно казано, през следващата година се надявам да играя на сингъл в Истанбул (б.р. на шампионата на WTA, в който участват осемте най-добри). Това е една от целите ми", допълни рускинята.