Националният ни отбор по тенис се прибра от Коста Рика след постигнатата важна победа. Отборът на капитана Тодор Енев в състав Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев надви домакините с 4:1 успеха за Купа "Дейвис". Днес "лъвовете" се завърнаха у нас, като летяха през Истанбул. Тодор Енев отчете задоволството си от представянето на момчетата си, на които постави оценка 6+. Не беше подмината и темата с коронавируса. 

"Успяхме да победим при тежки условия. Всички бяха много мотивирани, радостни сме. От 5 мача взехме 4, оценката е 6+. Беше много трудно заради надморската височина. Публиката беше фанатична. Момчетата показаха характер и съм горд", каза доволният Тодор Енев.

"Пожелаваме си срещу следващия съперник през септември да играем в България. Надяваме се да направим добра подготовка и тенисистите ни да имат успехи в личните си състезания. И дано мине по-бързо вируса, за да участват в турнири. Опитваме се да пускаме подобни патриотични песни, за да нахъсаме момчетата. Те обичат да играят за България, а музиката ги надъхва още повече", добави капитанът на България за Купа "Дейвис".

"Доволни сме, не беше лесно, защото условията бяха трудни, играхме на висока надморска височина. Много сме изморени, но всичко мина добре. Коронавирусът изобщо не ни притеснява. Без причина се паникьосват хората. Това е просто един грип, който при хора с преклонна възраст с усложнения винаги може да се получи проблем. Аз си пътувам и ходя без маска", каза Александър Лазаров.