Българският национален отбор по тенис за Купа Дейвис е останал изключително трогнат от мощната подкрепа, която е получил по време на битките срещу Коста Рика в плейофа за оставена в Световната група II.

Българската общност е оказала сериозна помощ на момчетата на Тодор Енев, научи БЛИЦ СПОРТ. Тимът е бил приветстван и посрещнат изключително топло от почетния консул на България в Коста Рика Радка Върбанова.

Както е известно, родните тенисисти победиха съперника с общ резултат 4:1. В последния мач на сингъл Алекс Донски се наложи с 6:2, 6:4 над Родриго Перейра. Това е първа победа на талантливия ни тенисист за България в мачовете за Купа Дейвис. Донски се раздаде за родината, игра силно и пласира 10 аса срещу костариканския си съперник.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Трябва да се отбележи и изключително добрата работа на капитана на отбора Тодор Енев, който се справил отлично със задачата си да запазим мястото си в групата. Най-хубавото е, че Енев даде шанс да всички момчета да играят.

След успешния изход на срещата с Коста Рика родните тенисисти използвах благодариха на българската общност в латинодържавата за подкрепата и си направиха снимка с феновете.

Интересното е, че местните фенове също са аплодирали момчетата на Тодор Енев, а според свидетели картината е наподобявала кадрите от филм на Емир Костурица.