Най-добрият ни тенисист Григор Димитров започва тази нощ участието си на турнира на твърда настилка от сериите "Мастърс 1000" в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд 9,15 милиона долара. Kaкто вече стана ясно, съперник на българина ще бъде Даниел Алтмайер от Германия, който е 114-ти в световната ранглиста. 

Мачът им е трети в програмата на корт 3. В първата среща от 21:00 часа българско време играят Диего Шварцман и Максим Креси. След тях на корта ще излязат Каспър Рууд и Роберто Карбайес Баена, а чак около 1 часа след полунощ трябва да стартира срещата на Гришо с Алтмайер. Това означава, че феновете на българина ще останат без сън, ако искат да гледат срещата му с германеца.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

30-годишният Димитров е поставен под номер 23 в основната схема и затова започва директно от втория кръг. Алтмайер пък стартира в основната схема с успех над представителя на домакините Сам Куери с 6:2, 6:4.

Това ще бъде първи мач между българина и 23-годишния германец. През този сезон Алтмайер има два полуфинала в турнири от сериите АТП 250 в Умаг и Кицбюел през юли, както и две титли от "Чалънджъри" на родна земя в Люденшайд и Брауншвайг.