Националът на България за купа "Дейвис" Пьотр Нестеров се класира за финала на двойки и на полуфиналите на сингъл на турнира по тенис на клей в румънската столица Букурещ с награден фонд от 15 хиляди долара.

Нестеров и Илия Снитари (Молдова), поставени под номер 2, надделяха на полуфиналите при двойките над Фин Бас (Великобритания) и Флоран Ба (Франция) със 7:6(4), 2:6, 10:7. Мачът продължи час и 51 минути.

В спора за титлата българинът и молдовецът ще се изправят срещу третите в схемата италианци Симоне Агостини и Матео Де Винсентис.

Преди две седмици Пьотр Нестеров стана двоен шампион друг турнир в Букурещ с награден фонд 15 хиляди долара.

Йоана Константинова пък се класира за финала на двойки на турнира на клей за жени в румънската столица Букурещ с награден фонд 15 хиляди долара.

На полуфиналите 16-годишната българка и рускинята Кристиана Сидорова се наложиха над румънките Ева Мария Йонеску и Анамария Федерика Оана със 7:5, 6:2 за час и 25 минути игра.

Четвъртите поставени Константинова и Сидорова осъществиха страхотен обрат от 1:5 до 7:5 в първия сет. Те поведоха с 5:0 във втората част, допуснаха намаляване на аванса си до 2:5, но приключиха срещата с успешното 6:2.

Съпернички на българката и рускинята в мача за титлата ще бъде друга румънска двойка Стефания Божица и Кара Мария Местер, които участват с "уайлд кард".