Норвежецът Каспер Рууд обърна руснака Андрей Рубльов с 2:6, 7:5, 7:6(5) за 2 часа и 25 минути игра и се класира за 1/2-финалите на заключителния Мастърс турнир на осемте най-добри в Торино.

Руснакът не остави шансове на норвежеца в откриващата част, реализирайки два пробива, за да поведе комфортно в резултата. Той продължи със силната си игра и в началото на втория сет, когато стигна до нов брейк, но Рууд моментално го върна и взе сета със 7:5. В решителния трети сет се стигна до тайбрек, в който Рууд се възползва от втория си мачбол, за да се класира за следващата фаза в дебютното си участие на финалите на АТП в кариерата.

В спор за място на финала норвежецът ще срещне миналогодишния шампион Данийл Медведев, който прогресира до 1/2-финалите след три поредни победи в груповата фаза на турнира. Рууд и Медведев имат два мача помежду си, като и двата са спечелени от световния номер 2 – през тази година руснакът триумфира на четвъртфиналите в Майорка. В другия 1/2-финал един срещу друг ще играят Новак Джокович и Александър Зверев. Световният №1 води в общата статистика със 7-3 успеха.