ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Бившата №1 в световната ранглиста на женския тенис и двукратна шампионка в турнирите от Големия шлем Симона Халеп получи второ обвинение за нарушаване на антидопинговите правила. Агенцията за борбата с допинга към Международната федерация по тенис (ITIA) съобщи, че независим разследващ панел е открил нередности в биологичния паспорт на румънката.

Биологичният паспорт се използва за следене на различните кръвни показатели на спортистите в дългосрочен план с цел да помогне за откриване на евентуални несъответствия, които биха могли да покажат нарушения на антидопинговите правила.

Както е известно, 31-годишната румънка от октомври 2022 г. е със спрени състезателни права заради положителен тест за забранената субстанция "роксадустат", направен по време на US Open през август миналата година. От ITIA обявиха, че откритото ново нарушение на Симона Халеп ще бъде разглеждано отделно от старото наказание.

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

"От 7 октомври, когато бях обвинена за употреба на допинг, живея в най-лошия си кошмар. Не само, че името ми е опетнено по възможно най-неприятния начин, но и се сблъсквам с твърдата решителност на ITIA да докаже вината ми поради причина, която не мога да разбера. Това е тормоз. Искам отново да подчертая, че не само не съм употребявала допинг, но дори не съм си помисляла да го правя", коментира Халеп след новите обвинения.

"Единственото нещо, на което се надявам, е да получа възможност да се изправя пред независими съдии на трибунал, което ще ми даде възможността да докажа невинността си. Вярвам в съдебната система и очаквам най-накрая да имам шанса да представя случая на изслушване, което е насрочено за края на май, след като то беше забавено няколко пъти от ITIA", допълни румънката.

Припомняме, че Симона Халеп е шампионка на "Ролан Гарос" за 2018 г. и на "Уимбълдън" за 2019 г.. Тя има общо 24 титли от турнири на WTA и е била водачка в световната ранглиста за общо 64 седмици.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!