Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

След великата победа на Григор Димитров над световния №1 Новак Джокович, днес на Мастърса в Мадрид беше поднесена нова сензация. Шампионът от миналата година Роджър Федерер изненадващо бе елиминиран от 23-годишният Кей Нишикори. Японецът срази именития швейцарец с 6:4, 1:6, 6:2 за 1 час и 35 минути игра.

По този начин поставеният под №2 в схемата Федерер се прости с титлата си, а и отпадна като вариант за съперник на Григор Димитров, ако разбира се българинът продължи с победите и дай Боже стигне до финала в надпреварата, която е с награден фонд 4,3 милиона евро.

Федерер завърши мача си с Нишикори с 30 непредизвикани грешки. Японецът пък ще срещне на 1/4-финалите представителя на домакините Пабло Андухар.

В същото време стана ясно евентуалният съперник на Григор Димитров за 1/4-финалите. В случай, че хасковлията победи по-късно тази вечер швейцареца Станислас Вавринка, той ще се изправи срещу добре познатия му Жо-Вилфред Цонга. Французинът, който е номер в схемата на турнира, елиминира испанеца Фернандо Вердаско с 4:6, 6:3, 6:2.

МАЧЪТ НА ГРИШО С ВАВРИНКА ЩЕ БЪДЕ ПРЕДАВАН ПРЯКО В БЛИЦ И ПО ФИЛМ+.