ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Водачът в световната тенис ранглиста при мъжете Новак Джокович се класира за 1/16-финалите на Australian Open, елиминирайки трудно с 3:1 сета представителя на домакините Алексей Попирин - 6:3, 4:6, 7:6 (4), 6:2. Мачът продължи 3 часа и 12 минути.

Двубоят започна равностойно, като Ноле имаше две точки за пробив в четвъртия гейм и една в шестия, но успя да спечели подаването на 24-годишния съперник в осмия гейм, с което спечели и първата част. Попирин успя да пробие Джокович в четвъртия гейм на втората част. В деветия гейм сърбинът върна пробива, но последва рибрейк и австралиецът успя да изравни резултата в сетовете. 

 Топ Коефициенти за Спортни Залози!

В третия сет Попирин пропусна четири точки за пробив в десетия гейм, което доведе до тайбрек. В него Джокович показа по-здрави нерви и спечели частта със 7:4 в тайбрека. 

Един пробив реши и четвъртия сет. Джокович успя да спечели третото подаване на Попирин в сета, и то на нула, за да си осигури преднина с 4:2, а след това пропусна да направи втори пробив в осмия гейм и да спечели мача. На свой сервис обаче сърбинът беше безпогрешен за 6:3 в четвъртата част. 

В следващия кръг 36-годишният Ноле ще играе срещу Томас Мартин Ечевери, който победи Гаел Монфис с 3:0 сета.

Припомняме, че и на старта в Мелбърн Джокович имаше затруднения и не беше убедителен. Преди три дни той надви отново с 3:1 сета 18-годишния Дино Прижмич (Хърватия) (6:2, 6:7 (5), 6:3, 6:4).

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ НА AUSTRALIAN OPEN ПРИ МЪЖЕТЕ – ТУК
РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ НА AUSTRALIAN OPEN ПРИ ЖЕНИТЕ – ТУК

 

Alexei Popyrin | ANZ What A Save

Pop, Pop, it’s SHOWTIME ANZ Australia • #ANZFinancialWellbeing • #WhatASave Wide World of Sports • ESPN • Eurosport • WOWOW テニスワールド

Публикувахте от Australian Open в Сряда, 17 януари 2024 г.