Турнирът от Големия шлем „Ролан Гарос“ ще бъде отложен за втора поредна година заради пандемията от коронавирус. Организаторите на Откритото първенство на Франция обявиха, че надпреварата ще се проведе в периода 30 май – 13 юни, а не както беше планирано предварително между 23 май и 6 юни.

Те се надяват, че този ход ще позволи присъствието на повече зрители по трибуните. Заради мощната трета вълна на заразата, която удари Европа, правителството на Франция обяви пореден локдаун през миналата седмица.

Изместването на "Ролан Гарос" означава, че втората му седмица ще съвпадне по време с три турнира от сезона на трева – Щутгарт (мъже), Хертогенбосх (мъже и жени) и Нотингам (жени).

Ще бъде съкратена и разликата до следващия турнир от Шлема - „Уимбълдън“. Затова не е ясно дали няма да се стигне до преместване с една седмица на цялата програма за годината на ATP и WTA.

Както е известно, през 2020 г. заради пандемията от коронавирус "Ролан Гарос" се проведе едва през есента и след изиграването на US Open.