ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК

Григор Димитров не успя да се класира за финала на турнира по тенис на твърди кортове от категория ATP 500 във Вашингтон (САЩ). Българинът отстъпи с 3:6, 6:7(4) на Даниел Еванс от Великобритания. Срещата продължи 1 час и 56 минути.

Димитров загуби четири поредни гейма от 3:2 до 3:6 в първия сет. Във втората част пробиви нямаше и се стигна да тайбрек. В него Григор загуби с 4:7 точки и отпадна от турнира.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

За Eванс това е първи финал в кариерата му на турнир от такава категория, а в мача за титлата той излиза срещу Талон Грикспор от Нидерландия, който елиминира Тейлър Фриц след обрат - 3:6, 6:3, 6:2.

Това беше трети полуфинал за Гришо през сезона, след като бе сред най-добрите четирима в Ротердам през февруари, а три месеца по-късно игра финал в Женева, където загуби от Николас Джари с 6:7(1), 1:6. 

За последно водещият ни тенисист игра за титла на АТР 500 турнир в Ротердам през 2018 година, когато загуби от Роджър Федерер.

През следващата седмица Димитров ще играе на Мастърса в Торонто. Той ще се изправи в първия кръг срещу Борна Чорич от Хърватия, който е поставен под №14 в основната схема. При победа, във втори кръг Димитров ще играе със спечелилия срещата между Томас Ечевари от Аржентина или представителя на САЩ Себастиан Корда. Димитров е в четвъртина с поставения под №4 грък Стефанос Циципас и седмия - Яник Синер от Италия.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК! 



Даниел Еванс: