Българите Пламен Милушев и Радослав Шандаров отпаднаха в първия кръг на двойки на турнира по тенис от сериите АТР 250 в София с награден фонд 481 270 евро.

Те загубиха от намиращите се в много добра форма в последния месец Сантиаго Гонсалес (Мексико) и Андрес Молтени (Аржентина) с 3:6, 4:6 за 74 минути на корт 1 в зала "Арена Армеец".

Милушев и Шандаров, които вчера замениха от списъка на резервите испанския дует Педро Мартинес и Жауме Мунар, отказалите заради контузия на китката на лявата ръка на Мартинес, оказаха сериозна съпротива на фаворитите, особено във втория сет, в който взеха ранен пробив аванс. 

Те поддържаха преднината си до 4:3, като пропиляха и две възможности да поведат с 5:3, а след това допуснаха обрат. Гонсалес и Молтени записаха 11-а победа в последните си 12 мача, като последователно достигнаха до осминафиналите на Откритото първенство на САЩ, а в последните две седмици спечелиха титлите на "Чалънджър" в Шчечин и на турнира на АТП 250 в Нур Султан.

За Шандаров това беше второ участие в "София Оупън" на двойки след 2018 година, а Милушев направи дебют.

По-късно днес на същия корт участващите с "уайлд кард" българи Димитър Кузманов и Александър Донски ще изиграят срещата си от първия кръг при дуетите срещу британците Джони О'Мара и Кен Скупски.